Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Η ανάγκη της δημιουργίας



Η ανάγκη για έκφραση και για απελευθέρωση των συναισθημάτων και του πνεύματος είναι η δημιουργός των Τεχνών. 

Ολες οι μορφές Τέχνης είναι ανάγκη. Οταν ένας καλιτέχνης δημιουργεί, το κάνει γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Είναι ο τρόπος του για να αντέξει την ζωή. Οταν αρχίζει μιά δημιουργία δεν έχει στόχο την γενική αποδοχή αλλά την έκφραση. Αν αργότερα μπορέσει να  επιτύχει και τα δύο, αυτό είναι κατόρθωμα.
Εργο της Σταυρούλας Παπαδάκη

Τίποτα στην Τέχνη δεν είναι απόλυτο. Τα ερεθίσματα επιδρούν διαφορετικά στον καθένα μας, ανάλογα με τα προσωπικά βιώματα  και τον χαρακτήρα. Ούτε η αφορμή, ούτε το τελικό έργο έχουν το ίδιο αποτέλεσμα σε όλους. Το αριστούργημα για κάποιους σε άλλους μπορεί να προκαλεί αρνητικό αποτελέσμα.
Εργο του Malk

Κάποιοι από μας μπορούν να δημιουργήσουν Τέχνη και κάποιοι από μας εκφραζόμαστε μέσα από τις δημιουργίες άλλων.  

Ενας δημιουργός comics είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης. Για να εκφραστεί συνδυάζει λογοτεχνία και ζωγραφική, σκηνοθεσία και φωτογραφία, σύνθεση και γραφιστική, τεχνολογία και παράδοση. Ζει και κινείται στους σημερινούς καιρούς και οδηγείται από τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.
Εργο του Παναγιώτη Τσαούση

Οι Ελληνες δημιουργοί είναι το καλύτερο παράδειγμα του καλλιτέχνη που στόχος του είναι η έκφραση και όχι η οικονομική επιτυχία. Απευθύνονται, λόγω γλώσσας, σε μιά πολύ μικρή αγορά που έχει συνηθίσει το ψηφιακό σχέδιο των αμερικάνικων  υπερηρωικών comics  και στην καλύτερη περίπτωση το καθαρό γαλλοβελγικό σχέδιο. 

Από τις ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ. Σχέδιο Χρήστου Μακροζαχόπουλου - Σενάριο Γιώργου Γκίνη
Αν επιμείνει σε κάποιο πολύ ιδιαίτερο σενάριο και έχει πολύ διαφορετικό σχέδιο, τότε απευθύνεται σε ακόμη πιό μικρή αγορά και σίγουρα θα πουλήσει πολύ λίγο. Δεν έχει καμμία σημασία πόσο πολύ θα δουλέψει ή πόσο καλός είναι. Σημασία έχουν οι δημόσιες σχέσεις, η αντοχή του και η οικονομική του κατάσταση. Χωρίς  χορηγό κάποια στιγμή θα κουραστεί να δουλεύει σε κάποια άσχετη δουλειά για να ζήσει και να είναι ο ίδιος χορηγός του έργου του. Θα είναι δε πάρα πολύ τυχερός αν η εργασία επιβίωσης του έχε κάτι σχετικό με την Τέχνη που αγαπά.


Εργο του Λευτέρη Καλυμιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου